Laitteet ja sovellukset

Ningin muutokset

Pitkään Ningiä käyttäneenä ja siitä kovasti pitäneenä olin monien muiden tapaan hämmentynyt uutisista poistaa ilmaisversiot, hieman ärsyyntynyt oppilaitosten mahdollisuuksien osalta ja samalla myös ihmettelin tapaa, jolla Ning toi asian esiin.

Nyt Ning on julkaissut suunnitelmansa uusista palveluista ja hinnoista.  Tässä yhteenveto muutaman kommentin kanssa:

Ning Mini

 • Oppilaitoksille ja voittoa tavoittelemattomille suunnattu versio, hinta 3$/kk tai 20$/vuosi. HUOM! Ningin ilmaisversio oppilaitoksille koskee vain Pohjois-Amerikkaa.
 • Karsittu verrattuna vanhaan Ningiin: Max 150 jäsentä, vain upotetut videot (eli omat videot kannattaa ladata esim. Youtubeen ja upottaa Ningiin), ei Chatia, ei sivuja (pages), ei Ning-Appseja tai musiikkiplayereita
 • Ei kielieditoria (onkohan silti saatavilla suomenkielisenä?)
 • Sisältää siis Blogin ja foorumin, voi ladata valokuvia ja upottaa videoita.
 • On mainosvapaa / voi laittaa myös omia mainoksia.

Ning Pro:

 • Muistuttaa nykyistä Ningiä. Hinta 20$/kk tai 200$/vuosi
 • Minin palvelujen lisäksi sisältää chatin, tapahtumat, ryhmät, sivut ja muistiinpanot, Ning-appsit, Facebook ja Twitter integraation ja paljon muokkausmahdollisuuksia.
 • Twitter & Facebook autentikoinnit, eli voit liittyä & kirjautua näiden tunnuksilla
 • Lisää tilaa (10GB) ja kaistaa (100Gb) (Minissä 1gb ja 10GB)

Ning Premium

 • Maksaa 50$/kk tai 500$/vuosi
 • Lisää kaistaa, joitakin muokkausominaisuuksia, parempi tuki

Oppilaitoksille tuo Mini-versio on melko kevyt. Yksittäisissä projekteissa se voi olla riittävä, jos blogi & Foorumi riittävät, etenkin jos omat profiilisivut kuuluvat “hintaan” (jäi epäselväksi). Maksaminen voi olla ongelma, jos käytössä ei ole luottokorttia. Toisaalta melkein samat ominaisuudet saa vaikkapa WordPressilla (etenkin BuddyPress-laajennuksen kautta) tai ilmaisella Wikisovelluksella. Elgg tarjoaa huomattavasti enemmän, mutta vaatii palvelinasennuksen ja ylläpidon. Muitakin kilpailijoita on, myös ihan kotimaisia, kuten Gemilo Social.

Sinänsä tuo 20$ eli reilu 15€ vuodessa on todella vähän rahaa, jos sillä saa kuitenkin mainoksettoman palvelun ylläpidettynä, gigan levytilalla. Nähtäväksi jää, miten oppilaitokset ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot ottavat noita käyttöön.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

This entry was posted in Laitteet ja sovellukset, sosiaalinen media and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ningin muutokset

 1. Tuija Aalto says:

  Kiitos yhteenvedosta! Itsellä varsin ajankohtaista, ylläpidän harrastusfoorumia afrotanssin ystäville ja juuri vuosi sitten siirryin itse hostatusta Drupalista pilven reunalle Ningiin ja nyt on sitten mietintä päällä, miten pitäisi organisoida toiminnan rahoitus, kun jäsenmäärääkään ei olisi kiva väkisin rajoittaa alle 150:n.

 2. Minna Takala says:

  Kiitos kovasti. Itsellänikin on muutama harrastusyhmä NIngissä, ja pitää miettiä miten toimis jatkossaa. Me onneksi pärjäämme varmaan tuolla alle 150 ryhmällä.

 3. Sirkku Laine says:

  Moi!

  Kiitos tästä yhteenvedosta, ei tarvitse itse alkaa kahlata uudistuksia heti läpi 🙂

 4. Pentti Impiö says:

  Hinnat ei tosiaan mahdottomat. Kenties myös muita vaihtoehtoja voisi tulla jatkossa markkinoille kun tälle tielle lähdettiin. Ei kai toimivan sosiaalisen median palvelun aina tarvi olla käyttäjälle “ilmainen” kun sellaistahan ei koskaan ole. Jos kerraan maksan niin maksaisin mielellään suoraan siitä, mitä haluan kuin esimerkiksi mainoksien kautta.

 5. Henri Hämäläinen says:

  Mä kokeilin heti ton kuultuani toista vastaavaa palvelua http://grou.ps/ ja he ainakin vielä vakuuttavat pysyvänsä ilmaisena.

  Ei se ainakaan vielä ole ihan vastaavalla laatutasolla ku ning, mutta meidän ryhmän kesken päädyttiin silti siirtymään tonne grou.ps:iin.

  Sieltä löytyy vastaavat toiminnot ku ning:stä mutta ihan kaikki ei ole yhtä sulavaa kuin ningissä. Suosittelen silti kokeilemaan.

 6. Myös minulla on Ning-ongelma. Ehdin perustaa kolme Ning-sivustoa opetuskäyttöön ja yhden meille opettajille. Kesän aikana pitäisi löytää ilmainen opetuskäyttöön soveltuva alusta, sillä mini-Ning ei kiinnosta minua.

  Ongelmallista on myös se, miten saisin siirrettyä materiaalin Ningistä uudelle alustalle. En nimittäin haluaisi menettää oppilaiden tuotoksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *